Placinta cu dovleac

de Oana in Dulciuri, 23 Oct 2014 | 13214 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 gr unt sau Rama mit butter, la temperatura camerei
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • 1/2 lingura otet
  • 500 gr faina
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1,5 kg de dovleac ras
  • 100-150 gr zahar
  • 1-2 linguri scortisoara
  • 1 lingura esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu dovleac:

Se prepara mai intai aluatul. Eu am amestecat toate ingredientele la robotul de bucatarie pana am obtinut un aluat nelipicios si ferm, nu foarte tare. Daca mai este nevoie, puteti sa mai adaugati faina. Scoateti apoi aluatul pe o folie alimentara, infasurati-l bine si il lasati la frigider pana preparati umplutura de dovleac.

Pentru umplutura, curatati dovleacul si apoi il dati pe razatoarea cu ochiuri mari. Daca aveti robot de bucatarie va merge repede treaba, eu l-am facut rapid. Am pus apoi dovleacul ras intr-o cratita incapatoare de ceramica, am adaugat zaharul si l-am lasat la foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana cand zeama lasata a scazut. La final am adaugat scortisoara si esenta de rom. Am lasat apoi compozitia la racit.

Aluatul se scoate din frigider si se imparte in doua. Am intins cate o foaie de aluat intre doua hartii de copt, astfel nu se lipesc si se transfera foarte usor in tava. Prima foaie am pus-o in tava cu tot cu hartie de copt. Eu am folosit o tava de 35x25 cm.

Peste prima foaie am turnat compozitia de dovleac, am nivelat bine si am pus a doua foaie de aluat. Am intepat aluatul de deasupra cu furculita.

Se coace placinta la 180-190 grade timp de 45-50 minute. Se lasa apoi la racit complet, apoi se portioneaza.

TIPS-URI

1

In compozitia de dovleac ras adaugati zahar dupa gust si in functie de cat de dulce este si dovleacul crud.

2

Puteti adauga la final si nuca coapta si maruntita.

3

Aluatul se poate face cu unt sau margarina, dupa gust. Eu am incercat noua Rama mit butter, cu un continut de 30 % unt si aluatul a iesit extrem de fraged si cu un gust bun.

4

Puteti folosi pentru placinta tava de aragaz si nu este nevoie sa fie unsa sau tapetata, nu se lipeste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac